Recept:

Kısır

voor 6 personen

Benodigde ingrediënten:

Inbegrepen in de maaltijdbox:

    • 2 kopjes fijne bulgur
    • 2 eetlepels tomaten- en paprikapureemix
    • 1 theekopje olijfolie
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel droge munt

Extra benodigdheden:

    • 1,5 kopjes heet water
    • 1 theelepel zout
    • sap van 2 citroenen
    • 1/2 theekopje granaatappelstroop
    • 6 takjes verse lente-ui
    • 1/2 bosje peterselie
    • 1/2 bosje verse munt

Bereiding:

  • Doe 2 kopjes fijne bulgur in een grote kom. Voeg daar 1,5 kopje heet water aan toe.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat de bulgur ongeveer 10-15 minuten wellen. Zodra de bulgur klaar is, roer het goed door zodat de korrels loskomen en niet aan elkaar plakken.
  • Voeg 2 eetlepels van de tomaten- en paprikapureemix en 1 theekopje olijfolie toe.
  • Voeg 1 theelepel zout, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel droge munt, het sap van 2 citroenen en 1/2 theekopje granaatappelstroop toe.
  • Snijd vervolgens de 6 takjes lente-ui en voeg ze samen met de gesneden munt en peterselie toe. Roer alles goed door.
  • Serveer met sla of andere ingrediënten naar keuze. Dun gesneden sla gemixt met de bulgur is een populaire manier om kısır te serveren.
  • De kısır is klaar om te serveren! We horen graag je reacties als je het recept uitprobeert! Eet smakelijk!

Serveertip:

  • Sla of Groenten:
    Serveer kısır op een bedje van sla (zoals ijsbergsla of rucola) of combineer het met gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, en paprika voor extra frisheid.

  • Grillgerechten:
    Kısır is perfect als bijgerecht bij gegrild vlees, zoals kebab, gehaktballen of kip. De frisse, kruidige smaak van de kısır balanceert de rokerige smaak van het gegrilde vlees goed.

  • Citroenpartjes:
    Serveer kısır met wat partjes citroen aan de zijkant. Een beetje extra citroensap voegt een frisse, pittige smaak toe.

Wilt u meer recepten verkennen? Dat kan!

Ontdek meer recepten via de knop hieronder.