Recept:
Kısır
voor 6 personen

Benodigde ingrediënten:
Inbegrepen in de maaltijdbox:
-
- 2 kopjes fijne bulgur
- 2 eetlepels tomaten- en paprikapureemix
- 1 theekopje olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel droge munt
Extra benodigdheden:
-
- 1,5 kopjes heet water
- 1 theelepel zout
- sap van 2 citroenen
- 1/2 theekopje granaatappelstroop
- 6 takjes verse lente-ui
- 1/2 bosje peterselie
- 1/2 bosje verse munt
Bereiding:
- Doe 2 kopjes fijne bulgur in een grote kom. Voeg daar 1,5 kopje heet water aan toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat de bulgur ongeveer 10-15 minuten wellen. Zodra de bulgur klaar is, roer het goed door zodat de korrels loskomen en niet aan elkaar plakken.
- Voeg 2 eetlepels van de tomaten- en paprikapureemix en 1 theekopje olijfolie toe.
- Voeg 1 theelepel zout, 1 theelepel chilipoeder, 1 theelepel droge munt, het sap van 2 citroenen en 1/2 theekopje granaatappelstroop toe.
- Snijd vervolgens de 6 takjes lente-ui en voeg ze samen met de gesneden munt en peterselie toe. Roer alles goed door.
- Serveer met sla of andere ingrediënten naar keuze. Dun gesneden sla gemixt met de bulgur is een populaire manier om kısır te serveren.
- De kısır is klaar om te serveren! We horen graag je reacties als je het recept uitprobeert! Eet smakelijk!
Serveertip:
-
Sla of Groenten:
Serveer kısır op een bedje van sla (zoals ijsbergsla of rucola) of combineer het met gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, en paprika voor extra frisheid.
-
Grillgerechten:
Kısır is perfect als bijgerecht bij gegrild vlees, zoals kebab, gehaktballen of kip. De frisse, kruidige smaak van de kısır balanceert de rokerige smaak van het gegrilde vlees goed.
-
Citroenpartjes:
Serveer kısır met wat partjes citroen aan de zijkant. Een beetje extra citroensap voegt een frisse, pittige smaak toe.
Wilt u meer recepten verkennen? Dat kan!
Ontdek meer recepten via de knop hieronder.