Recept:

Chana Dal Curry

voor 4 personen

Benodigde ingrediënten:

Inbegrepen in de maaltijdbox:

    • 200gr chana dal
    • 1/2 theelepel deggi mirch
    • 1/2 theelepel laal mirch (pas aan naar smaak)
    • 1/2 theelepel garam masala
    • 1/4 theelepel haldipoeder

Extra benodigdheden:

    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 tomaten, fijngehakt
    • 1 eetlepel olie
    • 1 theelepel gember-knoflookpasta
    • Zout naar smaak
    • Verse korianderblaadjes, voor garnering

Bereiding:

  • Week en kook de chana dal:
    Was de chana dal en laat deze 30 minuten weken in water. Kook de geweekte dal in een pan of snelkookpan tot ze zacht maar niet volledig papperig is (ongeveer 20 minuten). Zet apart.
  • Maak de curry:
    Verhit olie in een pan. Bak de ui tot deze goudbruin is. Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak nog een minuut.
  • Voeg de tomaten toe en kook tot ze zacht worden. Voeg dan de deggi mirch, laal mirch, haldipoeder, en zout toe. Roer goed en kook 2-3 minuten.
  • Voeg de gekookte chana dal met wat kookwater toe. Laat het geheel 5-10 minuten sudderen.
  • Roer de garam masala erdoor en kook nog 2 minuten.
  • Garneer met verse koriander en serveer met rijst of chapati.

Serveertip:

  • Rijst:
    Serveer de chana dal curry met gestoomde basmatirijst of jasmijnrijst. De lichte smaak van de rijst complimenteert de rijke curry perfect.
  • Naan of Roti:
    Verse naan of roti (Indiase platbroden) zijn geweldige bijgerechten. Ze zijn perfect om de curry mee op te scheppen.
  • Yoghurt:
    Een lepel dikke yoghurt of raita (een yoghurtbijgerecht met komkommer en kruiden) kan helpen om de pittigheid van de curry te balanceren.
  • Pickles en Chutneys:
    Indiase pickles en chutneys voegen een extra smaakdimensie toe. Mango chutney of limoenpickle zijn populaire keuzes.
  • Verse Koriander:
    Garneer de curry met verse korianderblaadjes voor een frisse smaak en een mooie presentatie.
  • Citroen of Limoen:
    Een schijfje citroen of limoen aan de zijkant kan een verfrissende zuurgraad toevoegen aan de curry.
  • Salade:
    Een eenvoudige salade van komkommer, tomaat en ui met een beetje citroensap en zout kan een verfrissende aanvulling zijn.

Wilt u meer recepten verkennen? Dat kan!

Ontdek meer recepten via de knop hieronder.